Defensie

Defensie, ons leger, is eindelijk weer eens wat meer in beeld.

Defensie kan eindelijk het materiaal wordt weer wat beter onderhouden. Reserveonderdelen en munitie worden weer op peil gebracht en de NAVO contributie wordt ook weer betaald. Weliswaar nog niet volledig maar het komt met een paar jaar vast  goed. Ook heeft de regering besloten om meer defensie materiaal in eigen land te laten maken. Denk aan nieuwe onderzeeboten. Hollandpartij is het hier helemaal mee eens.

Hollandpartij wil een sterk Nederlands leger dat breed inzetbaar is in zowel binnen- als buitenland. Het Nederlandse leger moet een werkplek/werkgever zijn waar veel jongeren graag willen werken en leren. Voor altijd of tijdelijk waardoor zij in hun latere leven sterker staan.

Hollandpartij geeft er de voorkeur aan om in de NAVO te blijven. Voor onze veiligheid, maar vooral voor de internationale veiligheid in de wereld. Oorlog is armoede in geld en kost mensenlevens. Het leger moet breed inzetbaar zijn en mensen beschikbaar hebben bij natuurrampen of ondersteuning bij politie en brandweer.