Handel en ontwikkelingshulp

Met het produceren en exporteren van Nederlandse eigen producten moeten we  een hoogstaande positie in de wereld behouden.

Nederland is een land met 17 miljoen inwoners op een hele kleine oppervlakte. We zijn wereldwijd koploper in onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen en in productie brengen. Dat moet  volgens de Hollandpartij de hoogste politieke aandacht krijgen.We zijn goed in het produceren van voedsel. We zijn wereldwijd koploper in alles wat met waterbouw te maken heeft.We hebben wereldberoemde bedrijven in huis. Met het produceren en exporteren van onze Nederlandse eigen producten moeten we  onze nu al hoogstaande positie in de wereld nog meer versterken.

Onze kennis in onderwijs en zorg moeten we veel meer in kansarme gebieden aanbieden. Daar komen we verder mee dan alleen mensen opvangen en in de asiel procedure stoppen. Ook bij het aanbieden van noodhulp, waar ook in de wereld, mogen we best ons steentje meer bijdragen. Dat wordt heel goed ontvangen.
Een land als Rusland heeft tijdens het communisme de eigen economie verwaarloosd. Ook het grote China is een land waar heel veel mensen de eigen kinderen maar een paar keer per jaar zien en de voedsel voorziening is daar  helemaal een drama. Die kant lijkt het ook op te gaan met de EU. Europa wil hier niet van leren.

Hollandpartij stelt voor een referendum over de EU te houden en hier ook de tijd voor nemen. Minstens 4 maanden. We moeten weer terug naar meer zelfstandigheid, met meer productie en handel. Ook veel meer naar het buitenland. Meer winst. Pas dan kan het sociale systeem ook beter functioneren. Te vaak  komt Den Haag met het argument we hebben afspraken met Brussel. maar teveel, voornamelijk Zuid Europese landen, houden zich nergens aan. Dat kost handen vol geld en is niet eerlijk tegen over andere landen die zich wel aan de regels houden. Dat moet beslist veranderen. Ook het geven van gelden aan landen zonder dat er wat nuttigs mee gedaan moet kan per direct stoppen, dit kan beter besteed worden aan  nederlandse eigen producten en doneer dit maar waar nodig is, dit is weer goed voor de werkgelegenheid en de algemene economie.