Veiligheid

De veiligheid van Nederland is in het geding. Hollandpartij wil naar een beter leefklimaat.

Nederland wordt steeds onveiliger. In de grote steden knalt men er op los. Wapens zijn schijnbaar gemakkelijk verkrijgbaar. Er vallen meer doden en ook steeds meer onschuldige burgers worden slachtoffer van schietincidenten. Politie, justitie en politiek hebben weinig grip op dit toenemend fenomeen.

Drugs- en pillenhandel zijn zo langzamerhand dagelijks in het nieuws. Politie en justitie hebben er de handen vol aan. Maar ook gewone burgers voelen zich hierdoor steeds onveiliger. In de steden zie je dat om 8 uur in de avond de deur op slot gaat. En die komt alleen los als er eerst telefonisch contact is geweest

Hollandpartij wil vooral veel meer burgers erbij betrekken en daar ook voor belonen. Boetes moeten veel hoger voor daders. Mensen in de schuldsanering moeten ook met heel weinig rond zien te komen. Grote zaken  met menselijk leed dienen zwaarder bestraft te worden. Vooral financiele kleine zaken dienen direct bestraft  en afgerekend te worden.

Hollandpartij vindt dat er veel meer aandacht moet komen voor jongeren die de  school verlaten. Wat ga je doen  moet een standaard vraag worden. Geen werk, geen uitkering. Maar schoolverlaters moeten wel een baan worden aangeboden. Er is per slot van rekening werk genoeg.

Mensen die een feest organiseren moeten  geen last hebben van demonstranten wat weer veel politie inzet tot gevolg heeft. Voorts dient er een commissie te komen die kleine rechtzaken op verzoek nog eens gaan beoordelen. Zoals bv de blokkeer friesen als hier vraag naar is.